Jaunių choras iškovojo sidabrą

Birželio 13 dieną Pasvalio muzikos mokyklos jaunių choras „Svalia“ išvyko į pirmąjį tarptautinį chorų  konkursą Kroatijoje Opatijos mieste. Pakeliui aplankė Austrijos sostinę Vieną, Slovėnijos „Postonja urvus“.

Birželio 15 d. atvyko į Opatiją. Jau rytojaus popietę choras pasirodė garsiojoje Opatijos Crystal Hall, prisistatymo programoje, atliko – L.Kairytės harmonizuotą l.l.d. „Žaliasai medeli“ ir M.Noviko „Gera“. Birželio 17 d. iš pat ryto toje pat salėje vyko konkursas. Tai ne tik chorui pirmasis konkursas, bet pirmas ir  patiems organizatoriams (Emil Petrovic). Šiame konkurse dalyvavo iš viso  septyni chorai, įvairiose kategorijose- Kinų vaikų  choras iš Vengrijos, Mišrus suaugusiųjų choras iš Austrijos, Mišrus choras „Šatrija“ iš Raseinių, Mišrus choras „Laneum“ iš Čekijos, Jaunių choras „Perpetuum mobile“ iš Kauno, Jaunių choras iš Liublino ir Pasvalio muzikos mokyklos jaunių choras. Chorus vertino kompetentinga tarptautinė komisiją. Yenisley Jimenes Reyes ( Italija), David Slater (Australija),Tereza Podlogar (Slovėnija), Kinga Brandys – Wojciak (Lenkija), Goran Jerkovič (Croatija). Pasvalio muzikos mokyklos jaunių choras komisijos buvo įvertintas 83,6 balais ir laimėjo sidabro diplomą. Konkurso programa- L.Kairytės l.l sutartinė „Turėja liepa“, A.Budriūnas harmonizuota l.l.d. „Išeik tėveli žalian sodelin“, M.Pyrkl „Pie Jezu“.

Atsisveikinę su nuostabia Opatijos gamta ir jūra, choristai aplankė Plytvico nacionalinį parką, Balatono ežerą, Vengrijos sostinę Budapeštą.

Tai buvo visomis prasmėmis turtinga, unikali kelionė, kuri suvienijo ir uždegė vaikų širdyse meilę chorinei muzikai.

Už šią kelionę ir laimėjimą dėkojame šauniems choristams, vadovei Rasai Andžiuvienei, koncertmeisterei Daivai Dulevičiūtei, Už pagalbą fortepijono mokytojai Skirmantei Gabšytei.

Astai Čivilienei, Reginai Želvienei, Ilonai Mataitienei ir Danutei Kniūkštienei.

Rėmėjams – REDAI GASIŪNIENEI UŽ VAIKŲ NAUJUS RŪBUS, UAB “ Pas Rimą“, UAB „Svalex“, UAB“PASVALIO VANDENYS“, UAB „Kurana“,UAB “ Agrodileris“, Pasvalio „ROTARY“ klubui ir žinoma PASVALIO RAJONO SAVIVALDYBEI.