Pažymėjimų įteikimo šventė Pasvalio muzikos mokyklą baigusiems absolventams

 

„Iš džiaugsmo ir šviesos reiškiasi forma. Iš ritmo bruožų kuriasi ir gimsta visa, kas danguos ir žemėj. Spalva – tai tik džiaugsmo, šviesos laikas ir mastas. Šviesa, džiaugsmu virpėdama, kuria vis naujų gamų niuansus, o ritmas juos lydi ir rengia vėl naujus pavidalus harmonijon…“ – šiais prasmingais žodžiais renginio vedėja, mokytoja Rasa Andžiuvienė, pasveikino susirinkusius į Smegduobių parką, kuriame šiemet buvo teikiami pažymėjimai Pasvalio muzikos mokyklą baigusiems mokiniams. Absolventus, tėvelius ir svečius sveikino Pasvalio šv. Jono Krikštytojo parapijos vikaras Ernestas Želvys, Pasvalio r. savivaldybės vicemeras Stanislovas Kiudis, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gvidas Vilys bei mokyklos direktorė Bronislava Mainonienė.

Šie mokslo metai buvo kitokie nei visada: pilni iššūkių, naujovių, atradimų. Bene daugiausia iššūkių teko 57- osios laidos absolventams, nes susiklosčiusi situacija iš esmės pakeitė nusistovėjusį gyvenimo ritmą. Šiemet mokykloje pagrindinio muzikinio ugdymo programą baigė 30, o dailės – 7 mokiniai. Taip pat pažymėjimai buvo įteikti 3 mėgėjų ir 5 išplėstinio muzikinio ugdymo programas baigusiems mokiniams.

Renginio vedėja dėkojo vaikams, muzikos mokyklai pašventusiems gražiausius vaikystės ir jaunystės metus: saksofonininkui Kristupui Čeponui, net vienuolika metų mokykloje praleidusiam, klarneto ir fortepijono klases baigusiam, Arnui Venslovai  ir akordeonų orkestro dalyviams Gretai Šimeliūnaitei, Tadui Kiaunei, Arnui Ruzui bei Dominykui Dulevičiui.

Šios laidos absolventai buvo aktyvūs mokinių savivaldos veikloje. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ramunė Maziliauskienė padėkojo už puikią ir aktyvią veiklą Pranui Bitinui, Nedui Stankevičiui, Emai Daunytei, Lukai Gaidžiūnaitei, Godai Paliokaitei, Kamilei ir Rugilei Mackevičiūtėms, Ugnei Čekanauskaitei bei mokinių tarybai nuo pat jos įkūrimo 2017 metais vadovavusiam Arnui Venclovai.

Renginio metu skambėjo Pasvalio muzikos mokyklos mokinių muzikiniai įrašai.