PASVALIO MM AKORDEONISTŲ ORKESTRO 20-MEČIO KONCERTAS

Pasvalio muzikos mokyklos akordeonų orkestras žinomas ne tik rajone, bet ir respublikoje. Kolektyvas yra daugelio respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatas ir diplomantas, Lietuvos moksleivių Dainų švenčių dalyvis. Jam suteikta I meninio pajėgumo kvalifikacinė kategorija. Orkestras daug koncertuoja rajone ir už jo ribų: dalyvauja miesto renginiuose, organizuoja ir dalyvauja projektuose, groja profesionalių menininkų parodų atidarymuose, dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose akordeono muzikos festivaliuose, konkursuose. Išleido ne vieną mokinių kartą, paruošė ne vieną muzikinę programą,  surengė begalę koncertų, išvykų, juk prabėgo 20 metų.

Gimtadienio šventiniame koncerte pirmieji scenoje pasirodė mažieji orkestrantai ir jų mokytoja Elona Rodžienė,  kuri jau  ne vieną dešimtmetį profesionaliai auginą jaunuosius akordeonistus, ieško naujų metodų, būdų kaip juos sudominti ir pamilti akordeono garsus.  Elonos entuziazmas, jos idėja prieš 20 metų suburti akordeonistų kolektyvą spalio 21 dieną sukvietė į gražią šventę – Pasvalio muzikos mokyklos Akordeonų orkestro 20-tąjį gimtadienį.

Į orkestro gimtadienį su muzikiniais sveikinimais atvyko draugai iš Vilniaus  Naujosios Vilnios muzikos mokyklos. Panevėžio Vytauto Mikalausko menų gimnazijos, Panevėžio muzikos mokyklos, Panevėžio rajono muzikos mokyklos, taip pat laukė ir staigmenos ekrane.

Dėl COVID-19 situacijos, daug draugų negalėjo atvykti ir gyvai pasveikinti orkestro. Nuotolinių priemonių pagalba, ekrane sveikinimus dovanojo draugai iš Rokiškio R. Lymano muzikos mokyklos,   buvę mokiniai (orkestro dalyviai), orkestro draugai iš iš Leipcigo J. S. Bacho muzikos mokyklos, šiltus sveikinimo žodžius virtualiai tarė akordeonininkas, tarptautinių konkursų laureatas, buvęs Subtilu-Z grupės narys Povilas Velikis, žymus Lietuvos akordeonininkas Genadijus Savkovas, dabar gyvenantis Australijoje, Lietuvos akordeonininkų asociacijos viceprezidentas Eduardas Gabnys LMTA profesorius, Lietuvos akordeonininkų asociacijos prezidentas Ričardas Sviackevičius, LMTA profesorius, Vilniaus N. Vilnios muzikos mokyklos direktorius. Direktorė Nijolė Klimavičienė negalėjo atvykti, bet atsiuntė sveikinimo atviruką. 

Šį kolektyvą pasveikino ir padėkos raštą Elonai Rodžienei įteikė gerbiamas Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas.

Po jaudinančių sveikinimų, sceną užpildė Pasvalio muzikos mokyklos akordeonų orkestras! Mušamaisiais grojo mokytojas Kęstutis Garlauskas, bosiniu akordeonu – Tomas Samulėnas, klavišiniais – Leonas Andžius. Akordeonais grojo būrys talentingų akordeonistų: Kristupas Kondratavičius, Pranas Bitinas, Kornelija Paškevičiūtė, Lėja Kriginaitė, Gintaras Ubavičius, Vaida Bubrevičiūtė, Gustas Abukevičius, Emilijus Povilionis, Andreja  Konstantinovaitė, Arnas Jasiūnas, Meida Vaičekonytė, Vainius Isajevas,  Rokas Jasukaitis, solistas Nedas Stankevičius ir žinoma, energingoji šio kolektyvo  vadovė, Elona Rodžienė! Skambėjo penki, šiai progai skirti kūriniai.

Po finalinio gimtadienio koncerto kūrinio „LA SPAGNOLA“, kurio vokalo partiją atliko solinio dainavimo mokytoja Gema Šinkevičienė, į sceną buvo atneštas tortas ir suskambo daina – „SU GIMIMO DIENA“.

Pasvalio akordeonistų orkestras dėkoja visiems šventės dalyviams, svečiams, tėveliams, bičiuliams.

Dėkojame video operatoriui Laimui Jurkui.

Tegyvuoja muzika, draugyste ir akordeonas!